IRIS ART

 

Onze ogen vertellen een hoop over ons. Ze verraden vaak wat we denken en emoties zijn als eerste in onze ogen af te lezen. Wist je dat ieder persoon twee unieke irissen heeft? Er bestaan zoveel meer kleuren dan blauw, grijs, bruin en groen. Jouw prachtige iris kun je nu tot art laten omtoveren. Een origineel en tijdloos cadeau voor jezelf of een dierbare. Gegarandeerd een echte EYE-catcher in huis!


Hoe gaat het in zijn werk?

  • Met speciale apparatuur wordt de iris gefotografeerd. Je zal gefascineerd zijn hoe mooi jouw iris er in extreme close-up uit ziet!
  • Jouw iris worden vakkundig gefotografeerd en samen bekeken op een scherm.
  • Na de shoot gaan we aan de slag met jouw iris om deze te verwerken tot een persoonlijk kunstwerk; Iris Art! 
  • Het resultaat wordt op korte termijn (in lage resolutie met logo) naar jou gezonden ter goedkeuring voordat de uiteindelijke print wordt gedrukt.
  •  Tevens is dit bestand geschikt om te gebruiken voor digitale doeleinden zoals social media.
  • De geleverde bestanden kunnen qua kleur iets afwijken van de uiteindelijke print. Dit komt doordat iedere telefoon en computer anders gekalibreerd is. Bekijk ze dus altijd op verschillende apparaten.  

Een van de vele mogelijkheden is om de irissen van het hele gezin bij elkaar te positioneren in een foto. Dat is weer eens wat anders dan een standaard familieportret! Bekijk de galerij voor inspiratie.

 

Locatie Iris Fotografie

De Iris fotografie vindt plaats in de studio aan de Dolderseweg 2 te Huis ter Heide, gemeente Zeist.

Voor meer informatie omtrent de bereikbaarheid, zie de volgende pagina:

Bereikbaarheid

  

Waarom kiezen voor de Iris Art van C Photography?

C Photography is de eerste professionele fotograaf in Nederland die met iris fotografie is gestart en heeft hier inmiddels vele jaren ervaring mee. Ervaring in het fotograferen van de iris, de bewerking om de iris in zijn geheel scherp te krijgen en deze zonder reflecties vast te kunnen leggen. 

 

Wij zijn transparant en duidelijk over de kosten. Vooraf betalen en bepalen welk materiaal of formaat is niet noodzakelijk. Alles wordt besproken middels een afspraak in de studio, zodat je rustig de gewenste keuze kunt maken en er gelegenheid is om vragen te stellen of te advies te krijgen. 

 

C Photography streeft naar perfectie. Dit zie je terug in de foto's maar ook in onze professionele studio en apparatuur. Wij vinden het daarom belangrijk een eerlijke prijs- kwaliteitsverhouding te hanteren. 

 

Ten slotte hebben wij  samenwerkt en werken wij samen met oog gerelateerde bedrijven en opticiens.  

 

Materiaalkeuze voor jouw Art

Kijk voor de prijzen om jouw persoonlijke kunstwerk te laten printen op de Prijslijst IRIS ART. Alle afdrukken worden ZONDER logo geprint. In de studio zijn voorbeelden en verschillende formaten aanwezig zodat er een juiste keuze gemaakt kan worden.

 

Bijzondere laatste wens

Waar we minder graag bij stil staan is het feit dat onze dierbaren er vroeg of laat niet meer kunnen zijn. Onverwachts van ons afgenomen of met een ziektebed. In welke situatie ook, het blijft verschrikkelijk. In het geval dat iemand terminaal ziek is en er binnen afzienbare tijd niet meer zal zijn, wordt de waarde van Iris Art nog groter. Het is zeer waardevol dat nabestaanden en zeker kleine kinderen, op latere leeftijd nog de ogen van hun ouders of dierbaren kunnen bekijken om deze herinnering in leven te houden. 

C Photography wilt u graag wijzen op de mogelijk van Iris Art in deze moeilijke laatste fase van iemands leven.

 

De shoots vinden in de studio plaats. Uiteraard wordt de shoot en bewerking met voorrang behandeld. 

 

Giftcard

Op zoek naar een origineel cadeau voor een verjaardag, huwelijk of zomaar?

Bij C Photography zijn er giftcards voor ieder gewenst bedrag te verkrijgen die 12 maanden geldig zijn.

 

Stuur voor het verkrijgen van een cadeaubon of het maken van een afspraak een bericht via onderstaande contact knop.Veelgestelde vragen

 

Kan ik mijn oog laten fotograferen als ik lenzen draag?

Harde lenzen geven een schaduw over de iris en is daardoor niet mogelijk om met lenzen in te fotograferen. Zachte lenzen vallen over het oog heen, maar kan wel voor wat onscherpte zorgen.

Veel lenzen laten een vettig laagje achter op het hoornvlies (door de lenzenvloeistof) na het uithalen van de lens. Dit laagje kan de iris iets wazig maken. Ons advies is om de dag van de shoot geen lenzen te dragen. 

 

Geldt er een leeftijdsgrens voor irisfotografie?

Het advies voor iris fotografie is over het algemeen rond de 8 jaar en het kind zelfstandig en goed stil kan zitten.

 

Is iris fotografie schadelijk voor het oog? Bijvoorbeeld als ik een medische ingreep heb ondergaan?

De fotografie is ongevaarlijk voor het oog. Uiteraard moet het oog geheel genezen zijn als er sprake is van een medische behandeling. 

 

Is Iris Art mogelijk bij zeer donkere ogen?

Dit is zeker mogelijk. Donkere ogen hebben minder zichtbare crypten (vezels) waardoor een andere structuur in de iris zichtbaar is. 

 

Indien uw vraag er niet bij staat, neem gerust contact met ons op.


Een bijzonder project met een persoonlijke touch?

 

C Photography denkt graag mee over de mogelijkheden. Wij verzorgen ontwerpen voor oa. trouw-wenskaarten, boekenkaften, logo's en interieurontwerpen. 


Iris Art van een huisdier

 

Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk om de iris van een huisdier te fotograferen. Wij gaan de uitdaging niet uit de weg, maar het kan een vrij lastige klus zijn omdat niet ieder dier het prettig vindt om even stil te zitten. 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen. Dan bekijken we samen wat mogelijk is. 

 

Links: Oog van een kat

Midden: Twee irissen van verschillende honden