IRIS ART

 

Onze ogen vertellen een hoop over ons. Ze verraden vaak wat je denkt en emoties zijn als eerste in onze ogen af te lezen. Wist je dat ieder persoon twee unieke irissen heeft? Er bestaan zoveel meer kleuren dan blauw, grijs, bruin en groen. Jouw prachtige iris kun je nu tot art laten omtoveren. Een origineel en tijdloos cadeau voor jezelf of een dierbare. Gegarandeerd een echte EYE-catcher in huis!


Hoe gaat het in zijn werk?

 

* Met speciale apparatuur wordt de iris gefotografeerd. Je zal verbaasd staan hoe mooi jouw iris er in extreme close-up uit ziet!

* Beide irissen worden vakkundig gefotografeerd en samen met jou bekeken op een scherm, waarna de beste en mooiste iris wordt gekozen. Het uitgekozen oog wordt vervolgens uitgebreid gefotografeerd.

* Na de shoot gaan we aan de slag met jouw iris om deze te verwerken tot een persoonlijk kunstwerk; Iris Art! 

* Het resultaat wordt op korte termijn (in lage resolutie met logo) naar jou gezonden ter goedkeuring voordat de uiteindelijke print wordt gedrukt.

Tevens is dit bestand is geschikt om te gebruiken voor digitale doeleinden zoals social media.  


Een van de vele mogelijkheden is om de irissen van het hele gezin bij elkaar te positioneren in een foto. Dat is weer eens wat anders dan een standaard familieportret!  Bekijk de voorbeelden op de pagina.

 

De Iris fotografie vindt plaats in de studio aan de Dolderseweg 2 te Huis ter Heide, gemeente Zeist.

Voor meer informatie omtrent de bereikbaarheid, zie de volgende pagina:

Bereikbaarheid

  

Materiaalkeuze voor jouw Art

 

Kijk voor de prijzen om jouw persoonlijke kunstwerk te laten printen op de Prijslijst Wanddecoratie. Alle afdrukken worden ZONDER logo geprint. In de studio zijn voorbeelden en verschillende formaten aanwezig zodat er een juiste keuze gemaakt kan worden.

 

Cadeaubon

Op zoek naar een origineel cadeau voor een verjaardag, huwelijk of zomaar?

Bij C Photography zijn er cadeaubonnen te verkrijgen. De bon is te beschrijven, dus elke gewenste tekst kan je kwijt.

Cadeaubonnen zijn 12 maanden geldig.

Stuur voor het verkrijgen van een cadeaubon of het maken van een afspraak een bericht via onderstaande contact knop.

Veelgestelde vragen

 

Kan ik mijn oog laten fotograferen als ik lenzen draag?

Harde lenzen geven een schaduw over de iris en is daardoor niet mogelijk om met lenzen in te fotograferen. Zachte lenzen vallen over het oog heen, maar kan wel voor wat onscherpte zorgen.

Veel lenzen laten een vettig laagje achter op het hoornvlies (door de lenzenvloeistof) na het uithalen van de lens. Dit laagje kan de iris iets wazig maken. Ons advies is om de dag van de shoot geen lenzen te dragen. 

 

Geldt er een leeftijdsgrens voor irisfotografie?

Het advies is rond de 6 jaar en als het kind zelfstandig en goed stil kan zitten.

 

Kan ik de hoge resolutie (afdruk kwaliteit) verkrijgen van mijn Iris Art?

Nee, deze zijn niet te verkrijgen. De afdrukken die wij verzorgen, worden bij een erkend fotolab gedrukt waar kwaliteit van kleur en materiaal gewaarborgd zijn.

 

Is Iris Art ongevaarlijk voor het oog? Ook als ik een medische ingreep zoals een staar operatie of een laserbehandeling ben onderaan?

Dit is ongevaarlijk voor het oog. Uiteraard wel als het oog geheel genezen is als er sprake is van een medische behandeling. 

 

Neem voor andere vragen gerust contact op.

 

Contact

 


Oog van een huisdier

 

Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook het oog van een huisdier fotografeer. Ik ga de uitdaging niet uit de weg, maar het is een vrij lastige klus. Dat scheelt natuurlijk wel per dier. Sommige dieren zitten keurig stil, andere niet. 

 

Neem voor de mogelijkheden even contact op. Dan bekijken we samen wat mogelijk is. 

 

Links: Oog van een kat

Midden: Twee irissen van verschillende honden

Rechts: Oog van een papegaai