Iris ART

Your personal EYE Art!!

 

Ieder mens heeft twee unieke ogen. Ogen zeggen zoveel over een persoon en zijn of haar emoties. Je zult verstelt staan hoe je ogen in extreme close-up er uit zien. Structuren en kleuren zijn door deze fototechniek waar te nemen, die anders met het blote oog niet te zien zijn.

 

Deze vorm van oogfotografie is uniek en persoonlijk.

Door de bewerking, wordt de iris met wit of zwart "geïsoleerd" waardoor de aandacht volledig naar de iris gaat en de kleuren prachtig uitkomen.

Een persoonlijk kunstwerkje dus!!

 

Een van de vele mogelijkheden is om de ogen van het hele gezin bij elkaar te positioneren in een foto. Dat is weer eens wat anders dan een standaard familieportret! 

Als koppel of individu is dit uiteraard ook mogelijk. Een extra optie is een naam of datum in de foto te verwerken die voor jullie belangrijk is. Nieuwsgierig? Bekijk de voorbeelden op de pagina.

 

De irisfotografie vindt plaats in de fotostudio aan de Amsterdamseweg te Amersfoort.

 

Wat kost de iris-shoot?

 

 Iris ART per persoon €69 

* 1 fotoafdruk formaat 20x20 cm (zonder logo) en gesigneerd door de fotograaf en kosteloos thuisgestuurd.  (binnen Nederland)

* 1 digitaal bestand in webresolutie (social media resolutie met logo)

 

 Iris ART koppels €130 

* 1 digitaal bestand in webresolutie per persoon (social media resolutie met logo)

* 1 fotoafdruk per persoon formaat 20x20 cm (zonder logo) en gesigneerd door de fotograaf en kosteloos thuisgestuurd. (binnen Nederland)

 

Iris ART familie (3 personen) €160  (4 personen) €190 

* 1 digitaal bestand in webresolutie per persoon (social media resolutie met logo)

* 1 fotoafdruk per persoon formaat 20x20 cm (zonder logo) en gesigneerd door de fotograaf en kosteloos thuisgestuurd.  (binnen Nederland)

* extra persoon €40

 

Liever de foto op een ander materiaal zoals dibond, plexiglas of HD Finish bestellen ipv de bijgeleverde fotoafdruk(en)?

Dan krijg je 10% korting op de shoot!!

 

Producten 

 

Kijk voor de prijzen om jouw persoonlijke kunstwerk op een materiaal naar keuze te laten drukken op de pagina Prijslijst Nabestelling. Alle afdrukken worden ZONDER logo geleverd.

In de studio zijn een aantal voorbeelden aanwezig zodat het gewenste materiaal te zien en te voelen is.

 

Het is ook mogelijk om de foto op A3 (29x29 cm) formaat geleverd te krijgen voor een meerprijs van 15 euro per afdruk. (excl €6,95 verzendkosten) De foto wordt in een stevige verpakking verzonden.

 

Liever zelf een afdruk verzorgen of het hoge resolutie bestand ontvangen?  

Een los digitaal bestand van de irisfoto kost €59 euro per bestand.

 

Een extra foto afdruk op A4 formaat is €12,50

 

Cadeaubon

 

Er zijn ook originele cadeaubonnen te verkrijgen bij C Photography!  

De bon is te beschrijven, dus elke gewenste tekst kan je kwijt. Zie de afbeelding hieronder voor een impressie van de cadeaubon.


Oog van een huisdier

 

Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook het oog van een huisdier fotografeer. Ik ga de uitdaging niet uit de weg, maar het is een vrij lastige klus. Dat scheelt natuurlijk wel per dier. Sommige dieren zitten keurig stil, andere niet. 

 

Neem voor de mogelijkheden even contact op. Dan bekijken we samen wat mogelijk is. 

 

Links: Oog van een kat

Midden: Oog van een papegaai

Rechts: Oog van een hond

 

Veelgestelde vragen

 

Is irisfotografie ongevaarlijk voor het oog? Ook als ik een medische ingreep zoals een staar operatie of laseren ben onderaan?

Ja! Geen zorgen :-) Uiteraard wel als het oog geheel genezen is. Lees onderaan de pagina het verhaal over een persoon die destijds een operatie heeft ondergaan. 

 

Kan ik mijn oog laten fotograferen als ik lenzen draag?

Harde lenzen geven een schaduw over de iris en is daardoor niet mogelijk om met lenzen in te fotograferen. Zachte lenzen vallen over het oog heen, maar kan wel voor wat onscherpte zorgen.

Veel lenzen laten een vettig laagje achter op het hoornvlies na het uithalen van de lens. Dit laagje kan de iris iets wazig maken. Ons advies is om de dag van de shoot geen lenzen te dragen. 

 

Geldt er een leeftijdsgrens voor irisfotografie?

Er is geen leeftijdsgrens voor irisfotografie. Als je kind goed stil kan zitten, gaat het prima.

 

Neem voor andere vragen gerust contact op.

 

Contact

 

Medische behandeling.

 

Vorig jaar heeft deze persoon een staar operatie ondergaan. Daarbij maken ze een sneetje om de troebele lens te verwijderen, en een nieuwe te plaatsen. 

Er zijn drie kleine sneetjes te zien.